Link.: www.torvenytar.sk

A Törvénytár.sk portál a Pro Civis polgári társulás törvényfordítási tevékenysége nyomán jött létre annak érdekében, hogy a hatályos szlovák jogszabályok elérhetőek legyenek könnyen használható formában magyar nyelven is.

Az oldalon található törvények alapértelmezetten az épp aktuális időállapotukban jelennek, de visszakereshetőek egyes korábbi időállapotok is, amennyiben elkészült a fordításuk. Az épp megtekintett időállapotban zöld háttérszínnel jelöltük azokat a szakaszokat, amelyek módosultak az előző időállapothoz képest. A jogszabályok között lehet keresni szám, kulcsszó, a hatályosság dátuma vagy forrás (SzK Nemzeti Tanácsa, kormány, minisztériumok stb.) szerint.

A törvények, kormányrendeletek vagy minisztériumi hirdetmények mellett a Törvénytár.sk portálon nemzetközi szerződések és hasonló dokumentumok is megtalálhatóak. Emellett lehetőséget adunk községek és városok részére, hogy közzétegyék általános érvényű rendeleteiket.

A portál működésével, a jogszabályi szövegekben esetlegesen előforduló hibákkal kapcsolatban szívesen fogadjuk észrevételeiket, hozzászólásaikat, melyeket a főoldal alján található kapcsolattartó mező kitöltésével, vagy a torvenytar@torvenytar.sk elektronikus postacímen oszthatnak meg velünk.

A Törvénytár működését a Bethlen Gábor Alap támogatja.

Powered by themekiller.com