Aktuális események

Polgármester karácsonyi beszéd –

LINK.: / december 23. 2021 -tol meghallgatható MP3 hanganyag /

Polgármester karácsonyi beszéd és a Nagycsalomjai óvodások karácsonyi műsora.

Kedves Nagycsalomjai lakosok.

 

Engedjék meg, hogy mondanivalómat egy rövid visszaemlékezéssel kezdjem. Néhány évtizede az ádvent es a karácsony eljöttével az emberek nem úgy ünnepeltek, hogy fényárban úszott az egész ország, és reklámok özöne hívta fel a figyelmet az ajándékok vásárlására. Az ünnep elsősorban a lelkekben ragyogott fel. A fényt az ádventi koszorúkon és a fenyőfán a nyugodt, békés lángú gyertya adta, amely az emberek szívét melegséggel és örömmel töltötte meg.

 

De a világ megváltozott körülöttünk, és mi magunk is. Sajnos, már nem az igazi emberi értékekre figyelünk, mint szeretet, becsület, tisztesség vagy igazság. Sok ember nem tudja, mi hiányzik az életéből, pedig ez nem más, mint az igazi szeretet. Vallási meggyőződéstől függetlenül, mindenki készül a karácsonyra. De a bennünk rejlő különbségek mégis egy valóságra irányítják figyelmünket: a Szeretetre, Istenre.

 

Mindennapjainkban nagyon nagy a zűrzavar, és ez sajnos az utóbbi két évben még erősödött abban az értelemben, hogy a világot hatalmába kerítette a koronavírus, amely nagyon sok negatív dolgot hozott az életünkbe. Akármennyire is próbáljuk pozitív irányba terelni gondolatainkat, valamilyen módon befészkelte magát a mindennapjainkba. Sok a megpróbáltatás a családokban, munkahelyeken, iskolákban és nem utolsó sorban, az egészségügyben. Rengeteg hír a médiákból negatívan érinti az embereket, és ez fárasztó mindannyiunk számára.

 

Az ádventi időszakban és a karácsonyi készülődés forgatagában, mindenkinek megadatott az alkalom kimutatni az együttérzést, szeretetet, segítőkésséget embertársai iránt. Ezért csendesítsük le elménket, és a zűrzavart békével helyettesítsük szívünkben. A karácsonyi időszak kiváló alkalom lehet lelkünk, és kapcsolataink rendezésére, a félreértések, megbántások tisztázására.

 

Kedves lakosok, engedjek meg, hogy az év végéhez közeledve köszönetet mondjak mindazoknak, akik egész évben segítették községünk fejlődését és az önkormányzat munkáját. Köszönöm a közalkalmazottaknak, a polgármesteri hivatal, óvoda és iskola dolgozóinak, az eladóknak a helyi üzletekbe, az egészségügyi dolgozóknak, hogy az egyre nehezedő körülmények között helytálltak.

 

Kívánom mindenkinek, hogy a szeretet és a vele járó békesség, tegye széppé az ünnepeket, leljék meg örömüket szeretteikben és embertársaikban, hogy a karácsonyt és az újesztendőt egészségben, örömteli szívvel és megújult erővel kezdhessük.

 

Szeretném átadni a szót a helyi óvoda igazgatónőjének és az óvodásoknak, akik készítettek egy szeretetteljes karácsonyi műsort a falu lakosságának.

 

Áldott, békés karácsonyt és boldog újévet kívánok mindenkinek.

 

Szeretettel, Nagycsalomja polgármestere Pásztor Roman

 

LINK.: / december 23. 2021 -tol meghallgatható MP3 hanganyag /

Polgármester karácsonyi beszéd és a Nagycsalomjai óvodások karácsonyi műsora.

 
 


Tisztelt lakosok!

 

A Nagykürtösi Regionális Állategészségügyi és Élelmiszerügyi Hivatal ezúton ismét figyelmezteti a kutyatulajdonosokat, hogy az állatorvosi ellátásról szóló törvény módosítása szerint 2018. szeptember 1-jétől saját költségükön kötelesek beültethető mikrocsippel jelölni az állatot.

Ezt követően a kutyát bejegyzik a központi nyilvántartásba. Ha a kutya tulajdonosa nem biztosítja az állat jelölését mikrocsippel, az állatorvosi igazgatás a törvény értelmében 50 euró összegű bírságot szab ki.

Ugyanakkor arra kérjük a kutyák tulajdonosait, akiknek az állatai elhullottak vagy elveszettek, hogy jelentsék ezt az eseményt állatorvosuknak. 

 

 

Powered by themekiller.com