Aktuális események


Tisztelt lakosok!

Az Ipolynyéki rendőrség ezúton felhívja a lakosság figyelmét,  ismételten  elkövetett csalásokra. A csalók  különféle ürügyek kapcsán szeretnének hozzá férni a hiszékeny emberek pénzéhez, vagyonukhoz. Ne bízzanak az idegenekben, és ne engedjék be lakásaikba azokat, akik megnyerő fellépésükkel, túlságosan jó hangzó kínálatot tesznek különféle vásárlásokra, biztosítás megkötésére, vagy más hasonló szolgáltatásra. Senkinek ne adják meg a személyi igazolvány számot, bankszámla vagy bankkártya  számot, telefonkártya számot, és más személyi adatot, és  senki sem kényszerítheti Önöket aláírni bármilyen szerződést, melyet előre nem konzultál át hiteles, ismerős személlyel.  A víz, gáz és elektromos művek dolgozói pedig mindig kötelesek szolgálati kártyát felmutatni, ha magánterületen végzik munkájukat.  

A rendőrség ezért javasolja a következőket:

  • Soha ne nyissanak ajtót ismeretlen személynek.
  • A bejárati ajtót zárják az ablakokat pedig csukják abban az esetben is, ha csak rövid időre is távoznak otthonukból.
  • A kulcsot ne hagyják a postaládában, virágtartókban vagy a lábtörlő alatt.
  • Ha hosszú időre elutaznak, kérjenek meg olyan személyt akiben megbíznak, hogy a posta ládát rendszeresen ürítse ki, és ellenőrizze a lakást.
  • Rablás esetén ajánlatos, hogy az értéktárgyaról legyen egy lista, esetleg fényképek, melyek segítenek a nyomozásban, vagy a biztosítónál.

Ha gyanús személyeket látnak a községben,  kérjük jelentsék a mozgásukat az Ipolynyéki rendőrségen vagy a 158-as telefonszámon, és esetleg írják le a gépkocsi rendszámát,

Tisztelt lakosok, ne legyünk közömbösek a körülöttünk zajló események iránt. Ne könnyítsük az életüket azoknak, akik nem tisztelik a törvényt és a közrendet, mert nem tudhatjuk, mikor esünk áldozatul az ilyen csalóknak.

 

OBVODNÉ ODDELENIE  PZ Vinica

Nekyjská 420/20

991 28 Vinica

TELEFÓN: 0961693901

https://www.minv.sk/?or-pz-velky-krtis

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky

______________________________________________________________________

 

 

Powered by themekiller.com